Queden dos dies per la Trailwalker 2015

Doncs sí, ja hi som. Portem set o vuit mesos preparant-la, esperant-la amb ganes tot i saber que patirem, i molt. Demà passat, el dissabte 18 d’abril de 2015, caminarem 100 km per combatre la pobresa a l’Àfrica, des d’Olot a Sant Feliu de Guíxols utilitzant la via verda. La Trailwalker ja és aquí!

El setembre o l’octubre vam decidir amb quatre companys de l’equip de bàsquet on jugo (en Gerard, l’Albert i en Joan) que participaríem a la Trailwalker sota el nom d’Onyar Devils. És una cursa organitzada per Intermón Oxfam que comprèn dos reptes: en primer lloc, és necessari recaptar com a mínim 1.500€ per a fins solidaris (que són cedits a Intermón) per poder participar a la cursa; i, en segon lloc, completar la cursa en si, cosa fàcil de dir però més difícil de fer.

Logo Onyar Devils
Logo Onyar Devils

Per aconseguir cobrir els 100 km (els quatre integrants junts en tot moment) comptarem amb el suport incansable del nostre equip de suport format per en Joan i l’Irieix, que ens seguiran amb el cotxe esperant-nos als punts de control per abastir-nos amb tot allò que ens faci falta i, sobretot, donar-nos ànims quan les forces estiguin més baixes. Són part essencial de la gesta que pretenem fer, juntament amb tota aquella gent que ens ha ajudat col·laborant econòmicament, des d’aquells que van comprar butlletes pel sorteig d’una samarreta del Girona FC fins als patrocinadors que han aportat quantitats més importants.  Entre tots hem aconseguit reunir els diners necessaris per participar, que seran destinats a projectes a l’Àfrica gràcies a Intermón Oxfam.

Mapa TW15
Mapa TW15

Sabem que no serà fàcil, acabar la cursa. Sabem d’altres anys que molta gent abandona en passar per Girona, o al tram de nit, cap a Cassà o Llagostera. Sabem que patirem butllofes, rampes, cansament, fred (si plou) i altres dolències vàries. Intentarem sobreposar-nos-hi amb esperit de superació, amb mentalitat positiva, tram a tram, pas a pas, concentrats en la cadència dels pals, motivats per la gent que ens anirà seguint, animats per tots aquells que caminaran amb nosaltres alguna etapa, esperançats de veure l’arribada cada cop més a prop.

Fent una anàlisi més tècnica, cal dir que el recorregut, de Girona a Olot, no té cap mena de dificultat més enllà de l’acumulació de quilòmetres. El desnivell és molt petit i, de fet, la majoria del camí és de baixada. Si tot va bé, travessarem Garrotxa, Gironès i Empordà (roadbook) en unes 24 hores segons aquest horari que hem previst:

Horari previst TW

Per arribar a to a la cita hem entrenat alguns caps de setmana (menys del que voldríem). No és fàcil entrenar per una cursa d’aquestes característiques: per fer tants quilòmetres cal dedicar-hi temps, sovint tot un diumenge sencer. És molt sacrificat, però creiem que valdrà la pena, el sacrifici forma part del joc. Els entrenaments que jo he fet han estat: Olot – Girona (58 km), Girona – Sant Feliu (42 km) i Girona – Llagostera – Girona (44 km), a part d’altres de més curts. Tocarà, doncs, gairebé doblar la llargada caminada en el meu entrenament més llarg.

Entrenament per la TW (St. Feliu Pallerols)
Entrenament per la TW (St. Feliu Pallerols)

Ja ho tenim tot preparat. Farmacioles, equipament, frontals, càmeres, menjar, beguda, cadires, cotxe de suport. Però més enllà del material, el més important és que també la il·lusió, la superació, la cooperació, la solidaritat, l’amistat, el sacrifici.

Ja hem aconseguit completar el primer repte amb èxit. Estic convençut que la setmana que ve us podré explicar que també hem assolit el segon!